Benelux Kampioenschap, Kluisbergen

In afgeslankte vorm verzamelden de ploeg zich 19 augustus in Kluisbergen, Oost-Vlaanderen. Afgeslankt, want zonder Siert Minkema (niet wedstrijdfit), Menno Don (vakantie), Paul Snip (materiaal probleem), hof fotograaf Frank Snip en embedded journalist Peter Jaap Don. Ook master Stijn Boek en coach Ariël ontbraken door privé omstandigheden.
Gelukkig was er dan weer aanvulling door Ilse Hoornsman, de zus van.

Bij de Elite/Beloften had Marten de heftige startklim goed ingedeeld, en dook met de eerste renners de afdaling in. Het tempo aan de kop van de wedstrijd lag hem te hoog (geen schande gezien het startveld) en hij settelde zich de eerste ronden op plek 12. Sam, net terug van de Griekse eilanden, kon zijn wedstrijdritme niet vinden, en kwam direct al achter in het veld door.
Marten kon in de tweede helft van de wedstrijd versnellen, en reed zich naar een knappe 10e plek (net achter Klaas Vantornout, om maar een deelnemer te noemen). Sam had de wedstrijd toen al verlaten, omdat het niet ging.

Bij de Junioren, net achter de Elite/Beloften gestart, bestormde Niek de startklim met de van hem bekende power. Perry zat daar net achter; in de eerste ronden zaten ze beiden bij de kop van het veld. Het leek er op dat Niek zijn bliksemstart moest bekopen, want hij zakte geleidelijk terug naar de 16e plaats. Perry reed een knappe race in de kop van het veld, en finishte op een prachtige 5e plek.

Op naar de tweede seizoenshelft, met 3 Nations Cup wedstrijden in Zoetermeer (26 augustus) en Sittard (16 sept), en NL Cup wedstrijden in Burgh Haamstede (2 sept) en Oldenzaal (23 sept).

Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons een bericht!

Not readable? Change text. captcha txt