Kluisbergen: vlammen in de Vlaamse Heuvels

20 augustus Kluisbergen: voor de Noord-Hollanders nog in de schoolvakantie, en erger nog: gelijk met de kermis in Warmenhuizen! Sam de Nijs kon er dus onmogelijk bij zijn, zoveel is duidelijk.

Bij de nieuwelingen stonden Niek Hoornsman en Perry Wit aan de voet van de lange startklim, om vooraan in het veld de ronde op te draaien. De eerste anderhalve ronde reed er een kopgroep van zes weg, waarin Niek en Perry. Hierna namen Niek en Milan Ziemerink wat afstand van Perry en de Belgisch kampioen Lukas Malezsewski. Niek en Mylan bleven vooruit, en op de laatste asfaltklim nam Niek de kop over, om als eerste over de finish te komen.
Perry kon niet helemaal voluit gaan door rugklachten, maar werd toch heel knap derde. Paul Snip zorgde er met zijn vijfde plaats voor dat er 3 Noord Hollanders op het podium stonden, samen met de Nederlands en Belgisch kampioen.

podiumnieuwkluisb

 

 

 

 

 

 

Daarna was de beurt aan Stijn Boek bij de masters 40+: hij eindigde op dit zware rondje tevreden op een 7e plaats.

Bij de junioren kwamen Siert Minkema en Marten Haitjema direct van hun ‘trainingskamp’ aan het Gardameer naar Kluisbergen. Even aanpassen aan het weer, maar dat leverde niet veel problemen op: Marten nam bij de start resoluut de kop, en sloeg meteen een aardig gat. Een ronde lang reed hij samen met Timo Kielich op kop, maar besloot toen zijn eigen tempo te gaan rijden, en moest Timo laten gaan. Siert zat in de groep achter de koplopers.
Bij de start was aangegeven dat de wedstrijd 5 ronden zou duren, maar tijdens de wedstrijd werd besloten een ronde meer te laten rijden. Dit zorgde voor veel verwarring: Timo Kielich kwam na vijf ronden juichend over de streep, maar kreeg toen de bel voor de laatste ronde… Helaas (?) reed hij in de laatste ronde lek, terwijl Marten de boel wel heel kon houden, en dus als eerste over de echte finish kwam!
Siert, denkend dat hij in de laatste ronde zat, had in de klim naar de finish alles gegeven om op plaats 6 te finishen, toen ook hij de bel voor de laatste ronde kreeg. De tank was toen jammer genoeg echt leeg: hij eindigde na 6 rondjes op plaats 12.

martenpodkluisb

 

 

 

 

 

Verder alle complimenten voor de organisatie: vanwege vergunningproblemen in Geraardsbergen kon de daar geplande wedstrijd niet doorgaan. Vereniging Funny Bikers uit Kluisbergen speelde het klaar om in een paar weken een prima evenement te organiseren. Knap werk!

Nog twee Beneluxcupwedstrijden te gaan: 27 augustus Zoetermeer, 23-24 september Sittard.

 

Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons een bericht!

Not readable? Change text. captcha txt