Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en N-Brabant

Dat was het reisschema van het team de afgelopen weken.

De junioren begonnen deze rondreis in Oostenrijk, waar ze alle drie geselecteerd waren om Nederland te vertegenwoordigen in de UCI Junior Cup in Obertraun. In dit sterk bezette veld werd Perry 42e, Paul 50e en Niek 66e.

De volgende stop was Albstadt, Zuid-Duitsland: de junioren reden daar hun wedstrijd op vrijdag, en de Beloften Siert, Marten en Sam de World Cup U23, waar de eerste twee in het Oranje mochten verschijnen. Weer grote (bij de U23 ca 150 deelnemers) en internationale velden, waar de mannen zich van achter uit doorheen moesten proberen te knokken.
Bij de Junioren werd Perry 25e, Niek 37e en Paul 39e (ca 75 deelnemers).
Bij de Beloften ging Siert na een goede start helaas onderuit door een onvriendelijke ontmoeting met een Zwitser, waarna hij de wedstrijd moest staken.
Marten raakte betrokken bij een valpartij net na de start, maar werd na een inhaalrace 86e.
Sam betaalt de laatste weken een beetje de prijs voor de vele uren die zijn opleiding vraagt, en werd 119e. Gelukkig is er licht aan de horizon, en is hij inmiddels weer aan het herstellen en opbouwen.

perryalb
niek1
samalb
paulalb
siertalb
martenalb

 

De groep splitste zich na deze wedstrijd: Niek en Perry gingen terug naar hun eindexamens, en de Beloften reden met de familie Snip en coaches Stijn en Ariëlle door naar Nove Mesto, Tsjechië, voor de volgende World Cup.
Dankzij bondscoach Gerben de Knegt (en hun prestaties natuurlijk) mochten Siert, Marten en Sam ook hier weer aan de start staan.

Op een geweldig parcours, en in een mooie ambiance met veel toeschouwers die iedereen volop aanmoedigden, werd Marten 79e na een lange eindsprint met een Rus, Amerikaan, Portugees en Ukraïner (om maar aan te geven hoe internationaal dat veld is). Ook hier stonden ca 150 deelnemers aan de start.
Sam is ook nu weer diep gegaan, en werd 110e.
Siert moest door omstandigheden op Menno’s fiets van start, wat hem op rugproblemen tijdens de wedstrijd kwam te staan. Na een goede start zakte hij daardoor terug naar plek 116.
De avond tevoren was er een (team) wedstrijd over het verlichte langlaufparcours, waar Menno, Paul en Stijn aan deelnamen. Ze werden resp 2, 4 en 6, en gingen er met de teamprijs (10 liter bier!) vandoor.

nmjunrace
samnm
samcloseupnm
nmbier
siertnm
martennm

Perry vertegenwoordigde het team intussen in Heeswijk-Dinter, waar hij na een harde strijd 2e werd.

Tijd voor een weekje rust, zou je denken.
Maar nee hoor: de komende weekeinden trekt de karavaan door naar Erezée (B), Wetter (D), Assen (dat lijkt dan ineens lekker dichtbij), Spaarnwoude (om de hoek) en Houffalize (B).
Dan een weekeind welverdiende rust, als opmaat naar de NK in Apeldoorn op 22 juli.

Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons een bericht!

Not readable? Change text. captcha txt