Shark Attack Saalhausen

Zaterdag 13 april wilden de mannen in rijden voor de derde 3Nations Cup wedstrijd in Saalhausen, maar het werd voor de meesten sneeuwballen gooien. Gelukkig waren de weergoden op de wedstrijddag beter gestemd: het was koud, maar droog. Bij de junioren was het parcours nog behoorlijk modderig en vies, maar bij de start van de beloften was het al een stuk opgedroogd.

Niek Hoornsman had een kopstart bij de junioren en bleef prima voorin rijden. Ian reed ook weer een prima wedstrijd, maar viel terug nadat zijn ketting er 2 keer afliep door alle blubber op zijn kettingblad. Perry kwam ook tevreden over de streep: het goede gevoel komt langzaam maar zeker terug. Paul miste dit goede gevoel vandaag  nog een beetje, en viel ook nog in de laatste ronde.
Einduitslag: Niek 7, Ian 11, Perry 16, Paul 24

Tot ieders verrassing bleek er een apart startveld voor de Elite en voor de Beloften te zijn, anders dan in alle andere 3Nations Cup wedstrijden. Misschien omdat deze wedstrijd ook was aangewezen als 3Nations Kampioenschap? We zijn benieuwd hoe er dan aan het eind van het jaar een gezamenlijk 3Nations Cup klassement gemaakt gaat worden.
Menno moest helaas weer thuis blijven door een blessure. Marten zat er vanaf de start goed bij, en wist door een snelle laatste ronde nog een kostbaar UCI puntje veilig te stellen. Sam en Siert reden daar vlak achter, tot Siert jammer genoeg viel en zo naar op zijn knie terecht kwam, dat hij hinkend de  EHBO post op moest zoeken. Sam streed verder, maar had naar eigen zeggen niet zijn dag, alhoewel hij toch een goede wedstrijd reed.
Einduitslag: Marten 5, Sam 13

Foto’s: Frank Snip

Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons een bericht!

Not readable? Change text. captcha txt