Spaarnwoude: MTB-Team NH top op eigen grond

Het was dit weekend (23-24 juni) al weer de 7de wedstrijd in het kader van het 3-Nationscup en dit keer lekker dichtbij, Spaarnwoude. Eigenlijk een parkoers waar de mannen zelf op de fiets naar toe konden gaan. Helaas, voorschrift van de trainers: alle energie voor de wedstrijd en die was nodig met een aantal flinke beklimmingen. Na het opmaken van de rekening en het stof was opgetrokken, stuk voor stuk allemaal (zeer) goede prestaties.

 Op zaterdag bij de 40+ reed Stijn Boek al een zeer knappe wedstrijd. Vanaf de start zat hij bij de eerste 5 van de wedstrijd totdat hij een foutje maakte en er een gaatje ontstond tussen hem en de kopgroep. En dat kreeg Stijn niet meer dicht maar wel bleef hij in het spoor van de groep en eindigde zodoende keurig op het podium met een vijfde plaats.

In plaats van een Maison d’ Anita was het dit weekend gewoon thuis eten en slapen, goed verhaal, lekker kort.

Zondagochtend iets rustiger opstaan voordat iedereen zich naar het parkoers begaf. De Junioren waren uiteraard de eersten van het MTB-team NH die van start mochten en dat deden zij ook met veel energie. Perry ging meteen full-gass en bleef de hele wedstrijd bij de eerste vijf (goed naar Stijn gekeken). Dat hield hij vol tot het end en met een prachtige 4de stek mocht hij ook het podium beklimmen. Vlak achter hem reed Paul die net niet de aansluiting met de kopgroep kon maken, net als Niek. Beiden moesten wel vol aan de bak om een goede klassering uit het vuur te slepen maar gezien de conditie en de vorige uitslagen moest dat lukken. Met een 7de (Paul) en een 9de (Niek) konden zij zeer tevreden zijn. En drie eerstejaars teammaten in de top 10 in een dergelijke wedstrijd is zeer knap.

De Elite-Beloften gingen eveneens hard van start en vooral Marten was goed geklasseerd met niet ver achter hem Sam. Menno begint altijd iets rustiger en dat was nu ook het geval. Ondertussen trok Marten nog steeds goed door maar reed Sam langzaam naar het achterwiel van Marten. Echter op driekwart van de race besloot Marten “haasje-over” te gaan spelen en wipte iedere keer over een tegenstander heen. Uiteindelijk knalde hij naar plaats vier (ja de sponsoren Trek en Beukers kwamen toch niet voor niets) terwijl Sam ook een prachtige jump naar plek 8 succesvol afrondde. Menno kreeg het uiteindelijk even te kwaad en na een tijd rond plek 18/19/20 te hebben gestreden ging 2 ronden voor het einde het kaarsje uit. Ondanks een knappe 25ste stek toch een dijk van een race.

Na de prijsuitreiking en het afscheid van de diverse familieleden en vrienden ging iedereen weer in de bus of auto naar huis. Oh nee, Marten pakte de pont en de fiets (met tegenwind) en Perry zelfs naar Middenmeer.

A.s. zaterdag-zondag Houffalize en een western-huis als slaap- en eetlocatie. Heren, de leren broeken mee want er zijn paarden en een bar. J

 

PEJEDE

Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons een bericht!

Not readable? Change text. captcha txt