ZILVER VOOR PERRY WIT BIJ MTB-BENELUXKAMPIOENSCHAP IN NIEUWKUIJK

Afgelopen eerste Paasdag behaalde Perry Wit uit Middenmeer een prachtige zilveren medaille bij de categorie Nieuwelingen tijdens het Benelux-kampioenschap MTB in het Brabantse Nieuwkuijk.

In het Belgische Beringen leverde Perry Wit van het Mountainbiketeam Noord-Holland vorige week al een knappe prestatie en ook nu moest hij alleen het hoofd buigen voor de sterke Belgische winnaar Lukas Malezsewski. Zijn team- en streekgenoot Niek Hoornsman uit Wieringerwerf eindigde enkele plaatsen daarachter op een zeer verdienstelijke vijfde plaats in dit internationale veld van 70 renners.

Op de tweede Paasdag reden de Elite/Belofte en de Junioren hun wedstrijd. Het regionale talent Sam de Nijs kon de lijn van vorige week niet helemaal doortrekken op dit toch wel vlakke parcours. Uiteindelijk restte hem een knappe eenentwintigste plaats in dit Benelux-kampioenschap voor Elite/belofterenners.

En ook bij de Junioren werden in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden er geen echte topklasseringen genoteerd voor de renners van het Mountainbiketeam Noord-Holland. Ondanks een goede start konden Siert Minkema (Groet) en Marten Haitjema (Krommeniedijk) hun positie niet consolideren en eindigden uiteindelijk als respectievelijk zeventiende en eenentwintigste. Menno Don uit Tuitjenhorn kwam als vijfentwintigste over de streep en Gijs Burger uit ‘t Zand werd zevenendertigste.

Voor Stijn Boek (Masters 40+) eindigde de wedstrijd met een teleurstelling omdat bij een valpartij zijn vinger uit de kom raakte. Een voorspoedig herstel toegewenst en snel weer op de fiets.

Filmpjes van beide dagen, en foto’s van de junioren staan hier.

Peter Jaap Don

Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons een bericht!

Not readable? Change text. captcha txt